woensdag, april 18, 2007

Katwoude in Aktie

vele inwoners van Katwoude zijn donderdag 18 April naar de raadsvergadering gegaan om te laten zien aan de raad dat ze tegen het voornemen zijn om een industrie gebied te plaatsen in Katwoude.
Ook de pers was aanwezig:
RTL4 in het Land
RTV NH TV
RTV NH Radio

Het protest was krachtig, duidelijk en positief.

De democratie was echter ver te zoeken, De raadsvergadering was beschamend, 9 afgevaardigden van de Kloosterdijk, Katwoude en zelf uit Monnickendam deden met goede duidelijke argumenten een beroep op de Raad, De meerderheid van de partijen zaten erbij en keken erna, aantekeningen werden niet gemaakt. burgemeester jongmans zat verveeld zijn tijd uit te zitten en was duidelijk niet geïnteresseerd. De partijen deden daarna hun zegje, met als dieptepunt het betoog van de PVDA en de CDA, De CDA nam geen enkele moeite om enige inbreng mee te laten wegen, de weg en route is bepaald, basta. De PVDA maakte het nog bonter,
meer dan 20 minuten was de woordvoerder aan het oreren over het feit dat de PVDA zo goed is.
Over het feit dat ze de enige partij zijn die vasthoudend zijn, en dat het LA4SAle rapport hun gelijk gaf. Geen enkele notitie werd genomen van de inbreng van de insprekers. Deze mensen zitten duidelijk voor hun zelf in de raad en zijn verre van volkvertegenwoordigers.
Het LA4Sale rapport is het grote toverboek. met als beste spreuk SWOT analyse.

Een SWOT analyse is een manier om een zienswijze, product of in dit geval beleid te toetsen.
de SWOT analyse wordt door mensen gemaakt, met een eigen zienswijze en vooroordelen. Ook hebben de mensen die de SWOT analyse maken een doel, De SWOT helpt daar bij. De SWOT is dus verre van een objectieve manier om zaken te analyseren. Het is een manier om je kansen te berekenen. de SWOT van LA4SALE is duidelijk een kansen berekening van de gemeente om drie bepaalde mogelijke industrie gebieden tegen elkaar af te wegen. En zover wij kunnen zien zijn wel heel nadrukkelijk de verkiezingpunten van de PVDA in de SWOT meegenomen.

HET is dus geen objectieve analyse, daar is een SWOT niet voor. De gemeente verschuild zich nu achter dit rapport van LA4SALE vol met mode woorden om hun waan ideeën door te drukken.
De gemeente Flaterland gaat hier weer een kapitale fout maken. Hier gaan ze faliekant mee door de mand in de aankomende procedures en rechtzaken. de rechters kijken hier dwars door heen.

Waar is de toetsing van de bewoners, Waar zijn de alternatieven, Wat is het doel, Wat zijn de gevolgen.

Het is lachwekkend, wat een amateurs.

Wij gaan ook maar eens een SWOT maken, Een SWOT op de zienswijze hoe houden we waterland groen.

Dit is geen moppen site, maar toch een aantal zaken moet ik toch echt kwijt, wedden dat u moet lachen, en echt ik heb mensen serieus zien kijken toen ze dit vertelde:
Industrie tereinen ter versterking van het landschappelijke karakter.
Industrie tereinen voor de rust van de weide vogels
deze was heel mooi:
Bedrijfserfen als versterking van het open landschap.
deze was ook mooi als onderbouwing om industrietereinen in het nationaal landschap te plaatsen in plaats van naar de daarvoor bestemde gebieden:
De locale industrie sponsert de amateurs clubs.
(alsof ze dat voor de clubs doen, dat doen ze om hun doelgroep te bereiken)

u kunt ook altijd vragen stellen aan katwoudewaterland@hotmail.com

0 reacties:

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage